ua en ru

СБУ затримала посадовців військового концерну за вимагання 900 тис. доларів

СБУ затримала посадовців військового концерну за вимагання 900 тис. доларів Фото: затримання посадовців військового концерну

Чиновники вимагали 20 тис. доларів за продовження оренди торговельних майданчиків на одеському ринку

Співробітники Служби безпеки України затримали двох посадовців військового концерну, які вимагали 900 тисяч доларів з одеських підприємців. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Встановлено, що чиновники "оцінили" продовження оренди торговельних майданчиків, які знаходяться на землях Міністерства оборони, на одному з найбільших одеських ринків у 20 тисяч доларів США за кожну точку. Таку "таксу" за переоформлення договорів вони встановили 45 місцевим комерсантам", - йдеться в повідомленні.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу, співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою затримали хабарників в одному з одеських ресторанів під час отримання від підприємців 75 тис. американських доларів.

СБУ затримала посадовців військового концерну за вимагання 900 тис. доларівСБУ затримала посадовців військового концерну за вимагання 900 тис. доларівСБУ затримала посадовців військового концерну за вимагання 900 тис. доларівСБУ затримала посадовців військового концерну за вимагання 900 тис. доларів

Фото: затримання хабарників із військового концерну в Одесі

Під час обшуків за місцем проживання посадовців, оперативники виявили ще 120 тис. доларів. Обшуки також відбуваються в інших осіб, які підозрюються в участі в корупційній схемі. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше в Києві співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили та припинили діяльність call-центру, через який незаконно вимагали гроші у боржників банку "Михайлівський".