ua en ru

СБУ викрила комерційну структуру фінансування диверсій ДНР

СБУ викрила комерційну структуру фінансування диверсій ДНР Фото: СБУ

Вилучено понад 1 млн грн, 62,5 тис. дол., 16,5 тис. євро

Співробітники Служби безпеки України (СБУ)в Запоріжжі викрили та припинили механізм фінансового забезпечення терористичних груп так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) на території регіону. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, незаконний механізм переказу грошей з тимчасово окупованої території до Запоріжжя організувала місцева мешканка, яка перебуває в лавах ДНР та має кличку "5,45".

"Разом зі своїми спільниками вона систематично здійснювала перекази грошових коштів, які потім використовувалися для фінансового забезпечення вчинення терористичних актів на території регіону. Встановлено, що вказані операції здійснювались однією з Харківських комерційних структур через обмінний пункт валют у Запоріжжі", - йдеться у повідомленні.

СБУ в регіоні задокументувала факт отримання членом злочинного угрупування у цьому "обміннику" 40 тисяч гривень, які потім він мав передати терористам.

Повідомляється, що під час проведення обшуку вилучено документацію щодо подвійного обліку здійснених "фінансових" операцій, банківські картки, які використовувалися для перерахування грошей, понад 1 млн грн, 62,5 тис. доларів, 16,5 тис. євро.

"За попереднім аналізом вилученої документації з початку 2015 року за такою схемою з непідконтрольної території проведення АТО на територію України були передані грошові кошти на суму щонайменше 4,5 млн грн", - повідомляють у прес-службі.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України, тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ заблокувала витік інформації з серверів ДФС.