ua en ru

СБУ викрила факт привласнення грошей чиновниками Запорізької АЕС

СБУ викрила факт привласнення грошей чиновниками Запорізької АЕС Фото: Запорізька АЕС (ssu.gov.ua)

СБУ розслідує можливе привласнення коштів чиновниками Запорізької АЕС

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили факт привласнення грошей Запорізької атомної електростанції (АЕС). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Як зазначається, правоохоронці встановили, що на початку 2017 року посадовці Запорізької АЕС уклали договір з приватною структурою на проведення ремонту випробувального стенду, призначеного для тестування обладнання реакторних відділень енергоблоків.

Повідомляється, що підрядники не поставляли на станцію деякі з необхідних запчастин, тоді як посадовці АЕС підтвердили виконання робіт у повному обсязі і заплатили за ремонт майже 14 млн гривень. Наразі за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили на присвоєнні державних коштів керівництво "Укравтодору".

Також повідомлялося, що викритий СБУ на присвоєнні 30 млн гривень державних коштів чиновник "Укравтодору" виявився заступником керівника Державного агенства автомобільні доріг України Славоміра Новака.