ua en ru

СБУ викрила посадовця "Житомиртеплокомуненерго" на розтраті бюджетних коштів

СБУ викрила посадовця "Житомиртеплокомуненерго" на розтраті бюджетних коштів Фото: затримання хабарника (ssu.gov.ua)

Під час досудового розслідування була виявлена документація, яка підтверджує причетність посадовця комунального підприємства до протиправної оборудки

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили одного з керівників комунального підприємства Житомирської міської ради на розтраті бюджетних коштів. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу СБУ.

Як повідомляють у СБУ, комунальне підприємство "Житомиртеплокомуненерго" оголошувало конкурсні торги на закупівлю продукції для проведення планових робіт з ремонту й заміни тепломереж в обласному центрі. Переможцем конкурсу декілька років поспіль ставало науково-виробниче підприємство з іншого регіону.

"Під час перевірки тендерної документації співробітники СБ України задокументували, що голова тендерного комітету штучно формував умови конкурсних торгів для перемоги визначеної бізнес-структури. Для цього до переліку закупівель вносилася специфічна продукція, яка виготовлялася саме цим підприємством, але була непотрібна для виконання комунальниками ремонтних робіт", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначають, що чиновник під час закупівель розтратив понад 250 тис. гривень державних коштів.

"У межах кримінального провадження слідчі СБУ оголосили підозру посадовцю в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Рівненській області Служба безпеки України затримала на хабарі керівника підрозділу одного з об’єднаних міських військових комісаріатів.