ua en ru

У СБУ розповіли, хто стоїть за спробами провокацій проти УПЦ МП

У СБУ розповіли, хто стоїть за спробами провокацій проти УПЦ МП Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Служба безпеки України пообіцяла вживати вичерпних заходів для попередження спроб дестабілізації суспільно-політичної ситуації

Служба безпеки України пообіцяла вживати вичерпних заходів для попередження провокацій та спроб дестабілізації суспільно-політичної ситуації у Києві та в державі в цілому, зокрема щодо культових споруд Української православної церкви Московського патріархату. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Останніми днями російські та окремі вітчизняні ЗМІ активно поширюють інформацію щодо провокацій, які начебто готуються українськими національно-патріотичними силами відносно культових споруд УПЦ МП у м.Києві. СБУ офіційно інформує, що насправді за спробами організації цих провокацій та їх інформаційним супроводом безпосередньо стоять представники так званого "Комітету порятунку України", - розповіли у СБУ.

У Службі безпеки додали, що саме зазначена організація несе відповідальність за організацію масових вбивств мирних громадян під час Революції гідності та розв’язування військової агресії РФ проти України.

Крім того СБУ повідомила, що за оперативними даними, до виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, "які активно співпрацюють з російськими спецслужбами та їхніми політичними проектами в Україні ще з початку 2000-х років".

"Разом із представниками "Євразійського молодіжного руху" Олександра Дугіна псевдопатріоти з цих організацій причетні до здійснення ряду антиукраїнських акцій", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Національній поліції повідомили, що "Марш слави" у Києві з нагоди Дня захисника України та річниці УПА відбувся без порушень правопорядку.