ua en ru

В СБУ розповіли подробиці затримання чергового російського офіцера

В СБУ розповіли подробиці затримання чергового російського офіцера Фото: глава СБУ Василь Грицак

Майор Володимир Старков був затриманий у Донецькій області 25 липня

Служба безпеки України (СБУ) оприлюднила подробиці затримання офіцера Збройних сил РФ Володимира Старкова в контрольному пункті "Березове" в Донецькій області. Про це сьогодні на брифінгу в Києві розповів голова СБУ Василь Грицак і керівник Держприкордонслужби Віктор Назаренко, яких цитує офіційний Twitter СБУ.

Грицак і Назаренко нагадали, що майор Володимир Старков був затриманий ввечері 25 липня в Донецькій обл. в "Камазі" з патронами на КП "Березове".

"У машині знаходився кадровий офіцер ЗС РФ майор Старков Володимир Олександрович, 1978 р. н., уродженець Хабаровського краю", - цитує Грицака Twitter СБУ.

Як повідомляється, Старков проходить дійсну військову службу в одній з військових частин міста Новочеркаськ Ростовської області. Його посада - начальник служби ракетно-артилерійського озброєння (РАО), особистий номер Ф-549345.

Відразу після затримання Старков заявив, що є громадянином РФ і відноситься до кадрового складу Збройних сил Росії, зазначили в СБУ.

"Старков одружений. Дружина - Старкова (Овсянникова) Лариса Володимирівна, 1978 р. Працює в одній з в/ч ЗС РФ. Виховує двох неповнолітніх синів - Євгена (2000 р. н.) і Микиту (2007 р. н.) Сім'я зареєстрована за адресою: Хабаровський край, Амурська район, селище Тейсин, вул. Карбишева, б. 3, кв. 12", - повідомили в СБУ.

За словами глави СБУ, місцезнаходження сім'ї Старкова невідомо.

"Після затримання Старкова ми робили неодноразові спроби зв'язатися з його родиною. Ми бачили, що дані в соціальних мережах знищені. Ми вийшли з його ж телефону на одного з його близьких зв'язків для того, щоб він потурбувався про його родину, сказав, де його сім'я. Сім'ї Старкова на місці вже не виявилося. Ми не знаємо, де зараз сім'я Старкова", - підкреслив Грицак.

Нагадаємо, напередодні на блокпосту поблизу Волновахи СБУ затримала двох потенційних найманців ДНР.