ua en ru

СБУ викрила розтрату 7 млн гривень профспілками Південно-Західної залізниці

СБУ викрила розтрату 7 млн гривень профспілками Південно-Західної залізниці Фото: СБУ

Чиновники організували корупційний механізм придбання оздоровчих путівок в інтересах третіх осіб

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили в Києві факти розтрати коштів службовими особами дорожньої профспілкової організації Південно-Західної залізниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Чиновники організували корупційний механізм придбання оздоровчих путівок в інтересах третіх осіб, які закуповували в окремих приватних структур за значно завищеними цінами. Під час перевірки правоохоронці встановили, що вартість путівок у відомчі санаторії залізниці на 30-40% нижче придбаних профспілками. Таким чином, протягом 2014-2015 рр. чиновники розтратили майже сім мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальну виробництво за ст. 364 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації корупційного механізму.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з міліцією та прокуратурою викрила корупційний механізм у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.