ua en ru

СБУ перевіряє інформацію про наявність у мера Одеси Труханова подвійного громадянства

СБУ перевіряє інформацію про наявність у мера Одеси Труханова подвійного громадянства Фото: Олена Гітлянська

Результати будуть передані у ДМС

Служба безпеки України (СБУ) перевіряє інформацію про наявність у мера Одеси Геннадія Труханова подвійного громадянства. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речник Служби безпеки України (СБУ) Олена Гітлянська.

"Через великий суспільний резонанс СБУ долучилась до перевірки інформації про наявність у мера Одеси Геннадія Труханова подвійного громадянства. Служба здійснює весь комплекс необхідних заходів для встановлення істини. Результати будуть передані у ДМС", - написала вона.


Як зазначила Гітлянська, Конституція України (ст.4) передбачає, що в Україні існує єдине громадянство, підстави набуття і припинення якого визначаються законом.

Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері громадянства є Державна міграційна служба України. Стаття 24 Закону України "Про громадянство" регламентує, що саме цей орган здійснює регулятивні відносини між державою та громадянином щодо набуття українського громадянства, визначає підстави для його припинення.

Конституція України (ст.4) передбачає, що у нашій державі існує єдине громадянство, підстави набуття і припинення якого ...

Posted by Гітлянська Олена on Monday, April 4, 2016

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що мер Одеси Геннадій Труханов має російське громадянство і володіє 20 офшорними компаніями.