ua en ru

СБУ перевірить лідера КПУ Симоненка на причетність до фінансування тероризму

СБУ перевірить лідера КПУ Симоненка на причетність до фінансування тероризму Петро Симоненко

Міністр юстиції Павло Петренко звернувся в Службу безпеки України (СБУ) з вимогою перевірити поширену напередодні народними депутатами інформацію про обрання лідера українських комуністів Петра Симоненка в президію пленуму Комуністичної партії Російської Федерації (КПРФ). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

"Як відомо з публічних джерел, Комуністична партія Російської Федерації публічно підтримує терористичні організації ДНР і ЛНР, заявляє про підтримку анексії Криму. Тому прийняття Симоненко в керівні органи КПРФ свідчить про те, що він може бути причетний до вищезазначених кримінальних злочинів", - зазначив Петренко.

Крім того, Мін'юст вимагає від СБУ поінформувати про хід розслідування і оприлюднити попередні результати слідчої роботи по кримінальних справах, які були порушені проти керівництва КПУ раніше.

Так само Міністерство юстиції зробило запит щодо перевірки можливої зміни громадянства Петром Симоненком і отримання ним російського паспорта.

Відзначається, що інформацію про присутність Симоненко на з'їзді КПРФ в Росії також підтвердили на офіційному сайті російської політичної сили, де розміщені фрагменти виступу Петра Симоненка з висловами, які можуть бути розцінені як заклик до повалення чинної української влади.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук повідомляв, що лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в суботу, 28 березня, був обраний до президії КПРФ.