ua en ru

Скандал з шеф-редактором "Інтера" просять розслідувати СБУ

Скандал з шеф-редактором "Інтера" просять розслідувати СБУ Фото: Марія Столярова

З відповідним зверненням до СБУ звернувся нардеп Тетерук

Народний депутат Андрій Тетерук звернувся до глави Служби безпеки України Василя Грицака з прохання розслідувати скандал із шеф-редактором телеканалу "Інтер" Марією Столяровою. Відповідне звернення нардеп опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема у зверненні йдеться, що Столярова є громадянкою РФ, вона працювала на російському "Рен ТВ" та є авторкою серії негативних репортажів про проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Разом з тим, причиною для звернення слугував інцидент, що стався 21 лютого в прямому ефірі телеканалу "Інтер", який вів пряму трансляцію з Майдану Незалежності у Києві. Так, Столярова перервала ефір, де транслювалася церемонія вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні словами: "Ну-ка давайте заканчивайте эту...".

"Прошу надати кримінально-правову оцінку вищезазначеним діям громадянки Російської Федерації Марії Столярової та в разі наявності в них ознак кримінального злочину притягнути її до кримінальної відповідальності згідно вимог чинного законодавства України", - йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, після образи Небесної сотні і спроб виправдати свої слова технічними накладками і нервозністю Столярова виявилася в епіцентрі нового скандалу: радник глави МВС знайшов і опублікував фото, де шеф-редактор телеканалу знаходиться в компанії терористів ДНР, яких вважає "улюбленими хлопцями" і "ввічливим батальйоном".