ua en ru

СБУ прийняла рішення про видворення з України політтехнолога Ігоря Шувалова

Службою безпеки України сьогодні прийнято рішення про видворення з України громадянина РФ, політтехнолога Ігоря Шувалова.

Службою безпеки України сьогодні прийнято рішення про видворення з України громадянина РФ, політтехнолога Ігоря Шувалова. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Відповідно до закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства", Службою безпеки України прийнято рішення про скорочення терміну перебування та примусове видворення з України громадянина Російської Федерації Ігоря Шувалова. Таке рішення обумовлено діями громадянина РФ, які завдають шкоди національній безпеці через втручання в інформаційну сферу нашої держави та сепаратистські прояви", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог закону України, за вчинення правопорушень Шувалов зобов'язаний протягом п'яти днів залишити територію України. У випадку невиконання рішення Шувалов буде видворений за межі України за рішенням суду.

Ігор Шувалов - російський політтехнолог. З 1998 р. працює в Україні. Брав участь у президентській кампанії Леоніда Кучми 1999 року, потім консультував главу Адміністрації Президента Віктора Медведчука, а також брав участь у передвиборній кампанії Віктора Януковича в 2004 р.