ua en ru

СБУ попередила створення механізму фінансування "ЛНР"

СБУ попередила створення механізму фінансування "ЛНР" Ілюстративне фото (president.gov.ua)

Організували оборудку "чиновники" окупаційної влади та менеджмент комерційної структури з РФ

В Луганській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) попередили спробу представників Російської Федерації (РФ) та окупаційної "адміністрації" створити механізм фінансового та матеріального забезпечення терористичної організації "ЛНР". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники вирішили відновити частину виробництва на розкраденому бойовиками Стахановському вагоноремонтному заводі.

"Організували оборудку "чиновники" окупаційної влади та менеджмент комерційної структури з РФ", - йдеться у повідомленні.

Також у відомстві зазначають, що продукцію організатори планували постачати в Росію та деякі країни СНД.

"Для отримання російських сертифікатів ділки від імені фірми з РФ офіційно звернулися до конструкторського бюро, яке функціонує на підконтрольній українській владі території. Через незаконно отриману технічну документацію вони збиралися легалізувати виробництво та реалізацію запчастин під виглядом продукції іноземного походження", - додали в прес-службі СБУ.

За матеріалами СБУ конструкторське бюро розірвало контракт з російською фірмою, технічну документацію на комплектуючі визнано недійсною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України затримали в Харківській області учасників групи, які тероризували підприємців.

Також СБУ затримала колишнього "замглави Севастопольської міськадміністрації". За даними слідства Кизименко на вказаній посаді сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв РФ у підривній діяльності проти України.