ua en ru

СБУ затримала колишнього "замглави Севастопольської міськадміністрації"

СБУ затримала колишнього "замглави Севастопольської міськадміністрації" Фото: Олег Кизименко (facebook.com/LarysaSargan)

Кизименко сприяв РФ у підривній діяльності проти України

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали "замглави Севастопольської міської державної адміністрації" Олега Кизименка. Про це повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

Як повідомив Луценко, за даними слідства Кизименко на вказаній посаді сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв РФ у підривній діяльності проти України.

"Кримські управління СБУ та прокуратури на підставі судового рішення затримали громадянина Кизименка, який після окупації оголосив себе "заместителем председателя Севастопольской городской государственной администрации", - написав він.

СБУ затримала колишнього "замглави Севастопольської міськадміністрації"

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що українські правоохоронці ідентифікували 900 учасників так званої "Самооборони Криму", які сприяли анексії півострова в 2014 році. Крім того, Луценко повідомляв, що наразі збираються докази участі представників зазначеного формування в захопленні підприємств, установ, організацій та нападах на проукраїнських активістів.

Зазначимо, також повідомлялося, що з моменту тимчасової окупації Автономної Республіки Крим (АРК) зафіксовано 9 випадків катувань громадян України на території півострова.