ua en ru

В Харківській області СБУ затримали банду, що тероризувала підприємців

В Харківській області СБУ затримали банду, що тероризувала підприємців Ілюстративне фото (flickr.com/securityserviceofukraine)

Під час затримання один із злочинців погрожував гранатою, правоохоронці застосували зброю

Співробітники Служби Безпеки України (СБУ) затримали в Харківській області учасників групи, які тероризували підприємців. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що учасники організованого угрупування прикривались Харківською міською організацію ветеранів АТО.

Оперативники СБУ встановили, що група здійснювала напади на будівництва, де зводились комерційні об’єкти. Застосовуючи фізичне насильство, вони пошкоджували й знищували майно та блокували роботу підприємців. За припинення своїх злочинів, вони від імені ветеранської організації вимагали гроші "на благодійність".

СБУ задокументувала, що з одного із забудовників злочинці вимагали 30 тис. доларів США, взамін обіцяли не перешкоджати його законній діяльності.

Правоохоронці в Харкові затримали двох організаторів під час передачі хабара у розмірі 20 тис. доларів США. Під час затримання один зі зловмисників намагався вчинити опір й погрожував застосувати бойову гранату.

"Проти нападника була із дотриманням вимог законодавства застосована табельна вогнепальна зброя. Від отриманого вогнепального поранення він помер у лікарні. На жаль, він виявився колишнім учасником антитерористичної операції", - йдеться у повідомлені СБУ.

Розпочате кримінальне провадження за ст. 189 ККУ (Вимагання). Вирішується питання про повідомлення учасників угрупування підозри у скоєнні злочинів та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

Тривають слідчо-оперативні дії.

В Харківській області СБУ затримали банду, що тероризувала підприємців
В Харківській області СБУ затримали банду, що тероризувала підприємців
В Харківській області СБУ затримали банду, що тероризувала підприємців

Фото: затримання злочинців (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, СБУ затримала колишнього "замглави Севастопольської міськадміністрації". За даними слідства Кизименко на вказаній посаді сприяв створенню окупаційних органів влади, передавав окупантам службову документацію, а також сприяв РФ у підривній діяльності проти України.