ua en ru

СБУ попередила контрабанду медичних халатів на понад мільйон гривень

СБУ попередила контрабанду медичних халатів на понад мільйон гривень Ілюстративне фото (ssu.gov.ua)

Майже 40 тисяч медичних халатів намагались вивезти українці до ЄС

Служба безпеки попередила спробу незаконного вивезення з України масштабної партії медичних халатів, заборонених до експорту через карантинні обмеження. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

Повідомляється, що автомобіль з контрабандою прямував до однієї з країн Європейського союзу, зловмисників затримали на митному посту "Ягодин" Волинської митниці.

"Під час митного огляду транспортного засобу було виявлено майже 40 тисяч медичних халатів з нетканого синтетичного волокна. Організатори оборудки намагалися вивезти продукцію за кордон, незважаючи на запроваджені урядом обмеження через епідеміологічну ситуацію в Україні", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, вартість затриманої партії медичних халатів становить майже 42 тис. євро (понад 1,2 млн гривень).

Раніше повідомлялося, що СБУ попередила вивезення 80 тис. респіраторних масок також до однієї з країн Європейського союзу. Орієнтовна вартість конфіскованих респіраторів становила понад 3,4 млн гривень.

Нагадаємо, за словами голови української митниці Максима Нефьодова, у зв'язку зі спалахом коронавірусу в світі медичні маски стали більш популярним товаром для контрабанди, ніж сигарети.