ua en ru

СБУ запобігла двом диверсіям проти українських військових у зоні АТО

СБУ запобігла двом диверсіям проти українських військових у зоні АТО Фото: СБУ

СБУ виявила вибухівку на автомобільному мосту і недалеко від військової частини

Співробітники військової контррозвідки Служби безпеки України (СБУ) спільно з вибухотехніками і поліцією попередили в районі проведення антитерористичної операції (АТО) дві диверсії проти українських військових. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"На автотрасі "Маріуполь-Новоазовськ", яка використовується тільки військовими підрозділами, правоохоронці виявили саморобний вибуховий пристрій. Диверсанти заклали вибухівку на автомобільному мосту в районі села Лебединське. Вибуховий пристрій було виготовлено з двох протипіхотні міни МОН-50 і двох мін калібру 82 мм, тротилу вагою 400 грамів і електродетонатора. Від пристрою був протягнутий шнур на узбіччя, де диверсанти організували спостережний пункт", - йдеться в повідомленні.


Крім того, в селі Карлівка Донецькій області співробітники спецслужби виявили п'ять хв з універсальними саморобними запалами на розтяжках. Диверсанти залишили їх у лісосмузі неподалік від дороги, що веде до однієї з військових частин.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України викрили агента російських спецслужб - військовослужбовця Збройних сил України, підрозділ якого базується безпосередньо на лінії розмежування.