ua en ru

СБУ за останні час затримала 25 прихильників ІДІЛ

СБУ за останні час затримала 25 прихильників ІДІЛ Фото: Грицак зазначив 19 з 25 затриманих були росіянами

Також спецслужби прикрили 4 центру переміщення прихильників ІДІЛ

Служба безпеки України (СБУ) за останні час "прикрили" 4 центру переміщення прихильників ІДІЛ, з 25 затриманих -19 громадяни РФ. Про це заявив глава СБУ Василь Грицак під час спілкування з журналістами, яке транслював телеканал "112 Україна".

"Тільки останнім часом, по Україні у нас було проведено декілька спеціальних операцій, в ході яких ми "прикрили" чотири транзитні центру, через які здійснюються переміщення, скажімо прихильники ІДІЛ, в тому числі, Сирії. З 25 затриманих іноземців - 19 були громадянами РФ. Про що це говорить? З Росії, або пострадянського простору представники та прихильники ІДІЛ, використовуючи територію України як транзитну, вільно пересуваючись, при цьому, я так розумію, по території РФ, я не чув про якісь серйозні затриманнях, арештах російськими спецслужбами представників ІДІЛ на території Росії. ... Ми цю інформацію не сильно розповсюджуємо, але, наприклад, на одній з київських квартир, коли ми проводили обшуки і в одній вінницькій, ми знайшли 5 новеньких Glock з глушниками, з боєкомплектами, саме у представників ІДІЛ, - заявив Грицак.

Нагадаємо, 16 березня у Вінниці працівники Служба безпеки України затримали члена міжнародної терористичної організації "Фронт ан-Нусра",, який протягом 2012 - 2014 років брав участь у бойових діях на території Сирії.