ua en ru

СБУ доручили розслідувати вчорашній інцидент біля будівлі САП

СБУ доручили розслідувати вчорашній інцидент біля будівлі САП Фото: наслідки зіткнень під САП (facebook.com/САП)

СБУ передали справу про нанесення тілесних ушкоджень працівнику Генпрокуратури

Розслідування вчорашнього конфлікту між співробітниками Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) передали Службі безпеки. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

Повідомляється, що прокуратура прийняла рішення про передачу матеріалів кримінального провадження, відкритого у зв'язку з подіями в Києві 19 вересня біля будівлі САП, Службі безпеки України. Також повідомляється, що відомості за фактом перевищення влади, яке супроводжувалося насильством стосовно працівника ГПУ з нанесенням тілесних ушкоджень, внесено до ЄРДР.

"Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснюватиме столична прокуратура", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за подіями біля САП відкрито провадження за 4 статтями - нанесення тілесних ушкоджень, викрадення, незаконне заволодіння транспортним засобом та прослуховування.

Відзначимо, напередодні під будівлею САП сталася сутичка з поліцією і спецназом НАБУ. Причиною інциденту стали виявлені у внутрішньому дворі засоби для проведення негласних слідчих дій.