ua en ru

Холодницький: за фактом подій біля САП попередньо відкриті провадження за 4 статтями

Холодницький: за фактом подій біля САП попередньо відкриті провадження за 4 статтями Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Холодницький вважає сьогоднішні події спробою поставити на прослушку всю САП і кожного прокурора

За фактом подій біля Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) попередньо відкриті провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України. Про це заявив керівник САП Назар Холодницький у ході брифінгу.

Як зазначив Холодницький, сьогодні, окрім факту прослушки, біля САП сталася ДТП, у якій, як зазначив Холодницький, винним є спецназ НАБУ. Відповідне відео було розміщено у мережі, і Холоницький заявив, що знімав його "прохожий".

"Зараз пишеться рапорт. Попередньо відкриті провадження за 4 статтями Кримінального кодексу - завдання тілесних ушкоджень, викрадення, незаконне заволодіння транспортним засобом і провадження по прослушці", - заявив Холодницький.

Так, за словами керівника САП, спецназ НАБУ, після установки прослушки, своїми діями завдав тілесної шкоди працівнику САП - водієві автомобіля, який наразі госпіталізований із переломом руки. Спецназ НАБУ заволодів автівкою САП, а потім спричинив ДТП, у якій постраждали ще три автомобіля.

Також Холодницький зазначив, що повідомив про події генпрокурору Юрію Луценку.

"Я інформацію передав генпрокурору, оскільки це один з обов'язків заступника. Ви знаєте, тут знаходиться не лише САП, а й відділ ГПУ - у сусідньому приміщенні", - заявив він.

Крім того, Холодницький вважає сьогоднішні події спробою поставити на прослушку всю САП і кожного прокурора.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Холодницький просить поліцію та Службу безпеки України (СБУ) провести розслідування за фактом прослушки САП представниками НАБУ. Зазначимо, в НАБУ заперечують прослушку Холодницького.