ua en ru

СБУ перекрила нелегальний канал постачання товарів в ДНР

СБУ перекрила нелегальний канал постачання товарів в ДНР Фото: Служба безпеки України

Арешт було накладено на сімдесят транспортних засобів

У зоні проведення антитерористичної операції співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Державною фіскальною службою перекрили нелегальний канал постачання в самопроголошену "Донецьку народну республіку" продуктів харчування, а також товарів першої необхідності. Про це повідомляє пресс-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що організували канал громадяни України та РФ. Ділки задіяли механізм фіктивного експорту, через який товари, що нібито призначені для третіх країн, з України через територію РФ потрапляли до так званої ДНР. Для реалізації оборудки зловмисники створили мережу підставних комерційних структур", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що обшуки проводилися в офісах організації в Харкові, Дніпрі, Краматорську та Костянтинівці. Правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію підприємств, банківські картки, печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку з доказами здійснення протиправної діяльності, велику кількість валюти.

Також арешт було накладено на сімдесят транспортних засобів, які здійснювали перевезення. Зазначено, що тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники СБУ затримали на хабарі чиновника однієї з територіальних громад Хмельницької області.