ua en ru

СБУ опублікувала запис переговорів представників ПВК "Вагнера" при штурмі Дебальцевого

СБУ опублікувала запис переговорів представників ПВК "Вагнера" при штурмі Дебальцевого Фото: ілюстративне фото (oda.zt.gov.ua)

Запис доводить значні втрати російських військових при штурмі Дебальцевого

Служба безпеки України (СБУ) опублікувала запис переговорів представників так званої приватної військової компанії "Вагнера" при штурмі Дебальцевого в лютому 2015 року. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що отримана інформація є доказом агресії Росії та свідчить про значні втрати російських військових. У самий розпал боїв керівник ПВК, колишній офіцер спецназу Головного управління Генштабу ЗС РФ Дмитро Уткін віддає команду своєму підлеглому Сергію Ковальову терміново евакуювати знищені силами АТО під Дебальцевим сучасні зразки російської бойової техніки - броньовані розвідувально-дозорні машини КамАЗ-43269 "Дозор".

Оперативники СБУ встановили, що термінове вивезення "Дозорів" здійснювалося взводом технічного забезпечення ПВК "Вагнера", який очолював громадянин РФ.... Олексій Бородій. Під час боїв під Дебальцевим він був поранений і евакуйований на територію РФ. Перед цим його засудили до 4 років позбавлення волі і штрафу в розмірі 200 тис. рублів, але замість відбування покарання був спрямований на Донбас як найманець ПВК "Вагнера".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ перевірить залучення найманців ПВК "Вагнер" до провокацій проти Об'єднаних сил.