ua en ru

ОБСЄ перевірить залучення найманців ПВК "Вагнер" до провокацій проти ООС

ОБСЄ перевірить залучення найманців ПВК "Вагнер" до провокацій проти ООС Фото: місія ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

Україна під час засідання ТКГ попросила ОБСЄ перевірити причетність найманців ПВК "Вагнер" до збройних провокацій на Донбасі

Україна під час засідання тристороннього контактної групи (ТКГ) звернулась до голови ОБСЄ з проханням перевірити залучення бойовиків так званої приватної військової компанії "Вагнер" до провокацій проти підрозділів Операції об’єднаних сил (ООС). Про це повідомила перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко.

"Попросили главу ОБСЄ Етурула Апакана перевірити інформацію про залучення бойовиків незаконного збройного формування "ПВК Вагнер" до збройних провокацій проти підрозділів, залучених до Операції об’єднаних сил", - написала Геращенко.

Сьогодні в Мінську відбулося чергове засідання ТКГ і 4 підгруп. Я була на постійному дистанційному зв‘язку з колегами,...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 16 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше найманці так званої приватної військової компанії "Вагнер" зізналися у своїх військових злочинах на Донбасі. Також у квітні 2018 СБУ оприлюднила список найманців ПВК "Вагнер", яких було таємно доставлено з російського Владивостока до Сирії на ракетному крейсері "Варяг" військово-морського флоту Росії.