ua en ru

СБУ спростувала інформацію про перехід свого діючого співробітника на бік ДНР

СБУ спростувала інформацію про перехід свого діючого співробітника на бік ДНР Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Колишній офіцер СБУ ще минулого літа не повернувся на службу з відпустки і поїхав в Крим

Служба безпеки України спростовує інформацію про перехід свого діючого співробітника з доступом до секретної інформації на бік самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в Facebook.

Зокрема, СБУ заявила, що інформація російських і сепаратистських ЗМІ про перехід діючого співробітника спецслужби з доступом до секретної інформації на бік ДНР не відповідає дійсності.

"Згаданий колишній офіцер СБУ дійсно ще в липні 2016 не повернувся на службу з планової відпустки. Внутрішньою перевіркою було встановлено, що під час "відпочинку", перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, він приватним транспортом виїхав на територію тимчасово анексованого Криму. Доступу до документів, які містять державну таємницю, та можливості їх копіювання зловмисник за своїми посадовими обов'язками не мав", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом більше року тому було відкрито кримінальну справу.

СБ України повідомляє, що не відповідає дійсності інформація розповсюджена у пропагандистських матеріалах російських та ...

Опубліковано Служба безпеки України 5 жовтня 2017 р.

Відзначимо, сьогодні в Донецьку пройшла прес-конференція, на якій Роман Лабусов назвався чинним співробітником СБУ. За його словами, він мав відношення до шифровально-документального зв'язку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ попередила антиукраїнську акцію російських спецслужб, яка планувалася в Брюсселі.