ua en ru

СБУ в Одеській обл. затримала організаторів поставок зброї в регіони

СБУ в Одеській обл. затримала організаторів поставок зброї в регіони Фото: Олена Гітлянська

В Одесі затриманий підозрюваний у підриві кафе "У Ангелових"

Служба безпеки України в Одеській обл. затримала організаторів каналу поставок зброї в регіони України. Про це в ході брифінгу заявила прес-секретар Служби безпеки України Олена Гітлянська, передає кореспондент РБК-Україна.

"В Одеській області СБУ затримала організаторів каналу поставок зброї в регіони. Під час обшуків наші співробітники вилучили автомат Калашникова, 2 карабіни, переобладнаних для ведення бойових дій, дві мисливські рушниці, три гранати та більше 200 набоїв до зброї", - заявила Гітлянська.

За її словами, співробітники СБУ проводять необхідні оперативно-слідчі дії.

"В самій Одесі спецслужба затримала місцевого жителя, який був задіяний у здійсненні диверсій на Одеській залізниці в квітні-червні поточного року. Ми зараз перевіряємо інформацію щодо його причетності до вибуху в кафе "У Ангелових" в Одесі", - додала Гітлянська.

За її словами, зловмисник входив до складу терористичної групи, що діяла на півдні України.

"Під час обшуків у спільника терористів були вилучені деталі для виготовлення нових саморобних вибухових пристроїв. Вони ідентичні тим, які використовувалися при скоєнні теракту. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого 258 ст. Кримінального кодексу", - повідомила прес-секретар СБУ.

"Вже, нарешті, сьогодні ми можемо повідомити, що це затримання стало можливим тільки тому, що на початку липня нами була проведена масштабна спецоперація з нейтралізації цієї терористичної групи. Були затримані 16 її членів, які діяли на території Миколаївської та Одеської областей. Крім організації вибухів на одеській залізниці вони готували підрив мосту в Миколаєві", - зазначила Гітлянська.

Нагадаємо, в Одесі набір в патрульну поліцію продовжено до 7 серпня.