ua en ru

В Одесі набір в патрульну поліцію продовжений до 7 серпня, - Згуладзе

В Одесі набір в патрульну поліцію продовжений до 7 серпня, - Згуладзе Фото: Ека Згуладзе

Для поліцейських буде встановлений норматив реакції на події: 3-4 хвилини

Інтерес до роботи поліції після виходу поліцейських на вулиці Києва зріс у десятки разів. У зв'язку з цим набір в поліцію в Одесі продовжений на три тижні - до 7 серпня, про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, передає місцеве видання Траса Е-95.

Як повідомляється, у понеділок, 13 липня, Згуладзе прибула в Одесу, щоб розповісти курсантам про той досвід, який нові правоохоронці отримали за перший тиждень роботи в Києві. Київські патрульні також проведуть лекції для своїх майбутніх одеських колег.

Так, Згуладзе розповіла, що нові поліцейські вийдуть на вулиці Одеси в кінці серпня - початку вересня. За її словами, для поліцейських буде встановлений норматив реакції на події: вони будуть повинні з'являтися на місці НП через три-чотири хвилини.

Повідомляється, що в цілому планується набрати 800 поліцейських. Однак з тих людей, які подали документи і пройшли відбір також планують створити резерв.

"Якщо ми зможемо набрати офіцерів, майбутніх офіцерів, і плюс ще й резерв. І якщо ще буде багато гідних кандидатів, ми зможемо покрити міста поменше в областях", - сказала Згуладзе.

"З понеділка майбутніх одеських поліцейських також почнуть тренувати іноземні інструктори з Канади і США. Вони викладатимуть тактику. Програма для Одеси буде більш насиченою, ніж у Києві. Буде зроблений додатковий акцент на уроках водіння. Зарплата поліцейських складе 8-10 тис. грн. на місяць", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко мріє, щоб поліція асоціювалася з реформами.