ua en ru

СБУ назвала організатора теракту в Києві, в якому постраждав Мосійчук

СБУ назвала організатора теракту в Києві, в якому постраждав Мосійчук Фото: теракт у Києві 25.10.2017 (facebook.com-espreso.tv)

Теракт у Києві біля офісу "Еспресо" організував представник Генштабу РФ

Організатором теракту в Києві біля офісу телеканалу "Еспресо", в якому постраждав нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, був представник Генерального управління Генштабу Російської Федерації. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Організатор (теракту в Києві, - ред.) - представник ГУ Генштабу РФ", - заявив Кононенко.

У свою чергу, перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко відзначив, що отримана інформація свідчить про те, що теракт був спрямований проти Мосійчука.

"Згідно з отриманою інформацією, саме Мосійчук був їм потрібен", - зазначив він.

Крім того, представник СБУ зазначив, що одного з виконавців цього теракту вже затримано, а ще двоє перебувають у розшуку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ розкрила теракт у Києві, під час якого постраждав нардеп Мосійчук.

25 жовтня 2017 року біля телеканалу "Еспресо" стався вибух, коли виходив з офісу Мосійчук. В результаті вибуху загинули охоронець нардепа Руслан Кушнір і перехожий Михайло Мормель. Крім того, Мосійчук, політолог Віталій Бала і киянка Надія Тарасенко, яка проходила поряд, отримали поранення.