ua en ru

СБУ розкрила теракт у Києві, під час якого постраждав нардеп Мосійчук

СБУ розкрила теракт у Києві, під час якого постраждав нардеп Мосійчук Фото: теракт у Києві 25.10.2017 (facebook.com-espreso.tv)

Ще двоє осіб, причетних до теракту у Києві, перебувають на іншій території

Теракт у Києві, що стався в жовтні 2017 року, під час якого постраждав народний депутат України Ігор Мосійчук та загинув його охоронець, розкрито. Розслідування вела Служба безпеки України (СБУ) спільно із прокуратурою, повідомив голова СБУ Василь Грицак під час брифінгу в Одесі 3 квітня, передає кореспондент РБК-Україна.

Грицак зазначив, що кілька днів тому було затримано одного з учасників теракту.

"Нещодавно, буквально кілька днів тому ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації і вчиненні цього терористичного акту. На сьогодні з усією впевненістю можу сказати, що цей терористичний акт нами у взаємодії з прокуратурою розкрито", - сказав голова СБУ.

Також у затриманого було проведено обшуки, під час яких СБУ вилучила зброю.

"В ході проведених обшуків нами вилучено декілька кілограм тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі і документи, які можуть вказувати на причетність цієї особи до скоєння даного злочину", - додав Грицак.

За його словами, ще двоє осіб, причетних до теракту у Києві, перебувають "на іншій території".

"Я не хочу розкривати деталей, але найближчим часом мій заступник Віктор Кононенко разом з представником прокуратури проведуть з цього приводу детальний брифінг. Я думаю, це буде буквально днями".

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року біля телеканалу "Еспресо" стався вибух в той момент, коли з будівлі виходив після запису ефіру народний депутат Ігор Мосійчук. У результаті вибуху постраждали нардеп Ігор Мосійчук, політолог Віталій Бала та перехожа Надія Тарасенко, котра опинилась в районі вибуху випадково. Також загинули охоронець нардепа Руслан Кушнір та перехожий Михайло Мормель.

Згодом було встановлено, що вибухнув мопед, що був припаркований біля входу до телеканалу. Перед тим мопед начинили вибухівкою.