ua en ru

СБУ не знайшла підстави для відкриття кримінальної справи проти Столярової

СБУ не знайшла підстави для відкриття кримінальної справи проти Столярової Фото: Марію Столярову вислали з України
Автор: RBC.UA

Служба безпеки України провела аналіз журналістських матеріалів та повідомлень в соцмережах Марії Столярової, але підстав для відкриття щодо неї кримінального провадження поки немає. Про це заявила речник СБУ Олену Гітлянську в ефірі "5 каналу".

"Служба безпеки здійснювала системний аналіз і вивчала її повідомлення в соціальних мережах, її репортажі на телебаченні як російської журналістки. Ми дамо відповідну оцінку цих репортажів, але поки що всі її вислови хоч і містять ознаки великої симпатії до терористичних організацій, але поки ми не знайшли прямих цитат, ознак для порушення кримінального провадження", - заявила Гітлянська.

Вона додала, що СБУ продовжить вивчення журналістських матеріалів Столярової.

"Ми будемо продовжувати вивчати його матеріали. Поки ті, що є у нас в наявності, не дають нам підстав порушити кримінальне провадження", - наголосила прес-секретар СБУ.

Нагадаємо, скандал навколо "Інтера" розпочався з того, що шеф-редактор телеканалу Марія Столярова перервала трансляцію церемонії вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні у прямому ефірі програми "Подробиці тижня" нецензурною лайкою. Сама Столярова пояснила, що трапилося технічною помилкою. Розслідуванням інциденту зайнялася СБУ.

Своєю чергою, на "Інтері" заявили про те, що відповідальність за подію несе інша компанія, а пізніше звільнили з посади скандальну шеф-редакторку.

Після перевірки в СБУ повідомили про те, що Марію Столярову вислали з України, на 5 років заборонивши їй в'їзд до країни.