ua en ru

СБУ направила до суду справу проти лідера "Миколаївського опору"

У Миколаївській області Служба безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України стосовно лідера проросійської радикальної організації, який за завданням російських спецслужб активно поширював ідеї виходу регіону зі складу України, організовував і координував сепаратистські заходи. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

38-річний житель Миколаєва, лідер проросійської радикальної організації "Миколаївський спротив", підбирав активістів із числа мешканців обласного центру для агітаційної роботи, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Миколаївській області.

За вказівкою своїх кураторів з Автономної республіки Крим та Російської Федерації, у визначений ними час ця радикальна організація брала активну участь у спробах захоплення адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування.

7 травня співробітники СБУ затримали зловмисника у його власній квартирі в Миколаєві. Під час обшуків приміщення знайдено та вилучено перероблений гладкоствольний пістолет калібру 8 мм моделі "ПСШ 65".

Під час допитів затриманий зізнався, що отримував вказівки від громадянина України, який був завербований спеціальними службами РФ, і брав участь у підривній діяльності проти України.

Обвинувальний акт направлено до обласної прокуратури для подальшого направлення до суду.