ua en ru

СБУ має намір включити в зону АТО райони Харківської області

Служба безпеки України (СБУ) має намір включити в зону антитерористичної операції (АТО) райони Харківської області.

Служба безпеки України (СБУ) має намір включити в зону антитерористичної операції (АТО) райони Харківської області. Про це заявив голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко, передає прес-служба департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України.

"СБУ найближчим часом оприлюднить територіальну зону АТО, в яку увійдуть Донецька і Луганська області. Також опрацьовується питання про включення цієї зони деяких районів Харківської області", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, Дерев'янко заявив, що порядок надання статусу учасника бойових дій досить простий. За його словами, громадянам необхідно подати до відомчих комісій, створених при центральних органах виконавчої влади та інших державних органах, довідки про свою участь в АТО, засвідчені командирами військових формувань, у разі поранення - висновок медичної комісії, а для нарахування пенсій - копію паспорта. Після розгляду документів відомчими комісіями рішення про надання статусу учасника бойових дій буде приймати міжвідомча комісія, яка вже працює.

Нагадаємо, вчора Президент України Петро Порошенко заявив, що виключає зміну державних кордонів України.