ua en ru

СБУ, МВС та ГПУ передали в ЦВК документи по Клюєву

СБУ, МВС та ГПУ передали в ЦВК документи по Клюєву Ілюстративне фото (Віталій Носач, РБК-Україна)

Раніше Парубій вимагав від СБУ і Держприкордонслужби відомості по Клюєву

Служба безпеки України (СБУ), Міністерство внутрішніх справ (МВС) і Генеральна прокуратура України (ГПУ) передали в Центральну виборчу комісію (ЦВК) документи про перебування Андрія Клюєва і Анатолія Шарія в Україні. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

В СБУ повідомили, що Клюєв виїхав з України в 2014 році. Колишній глава АП Віктора Януковича знаходиться в розшуку в Україні, місце перебування його в іншій країні не встановлено. Крім того, місцем його реєстрації зазначено село Шульгіно, яке знаходиться в РФ. Таким чином, зазначили в СБУ, Клюєв з 2014 року не перебував на території України, офіційні пункти пропуску в країні не перетинав.

Також встановлено, що Шарій виїхав з України у 2012 році через пункт пропуску "Зернове", який знаходиться в Сумській області. Місцем його перебування встановлені Нідерланди. В СБУ повідомили, що Шарій не перебував на території України з 2012 року.

"З приводу рішення ЦВК, компетентні органи давали просто відписки. І фактично ЦВК програло цю справу. Як відписували певні служби: "У нас немає інформації, чи ця особа перебувала в Україні". Я запросив з формулюванням, що "Є публічна інформація, що Клюєв перетинав кордон України в такий-то день. Чи є у вас інформація, що він повертався протягом 5 років в Україну". Я повинен віддати належне. Протягом дня ці документи були представлені ГПУ, СБУ і МВС. Всі ці документи в Центрвиборчкомі. Я можу сказати, що з хвилини на хвилину ЦВК розгляне це питання. Глибоко переконаний, що буде прийнято рішення про скасування реєстрації та Шарія, і "Партії Шарія", і Андрія Клюєва. Реванш не пройде", - в ефірі 5 каналу заявив голова Верховної ради Андрій Парубій.

За його словами, раніше правоохоронні органи надавали ЦВК лише "відписки" про факт перебування Шарія та Клюєва в Україні за 5 років.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що Андрій Парубій подав запит в правоохоронні органи стосовно екс-глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва, який був зареєстрований кандидатом на вибори в Раду.

Як відомо, у вівторок, 2 липня, Центральна виборча комісія зареєструвала Андрія Клюєва кандидатом на вибори у Верховну раду. У Комісії відзначили, що немає можливості виконання рішення Верховного суду в інший спосіб, ніж реєстрація Клюєва кандидатом у народні депутати. Крім того, Комісія внесла зміни до постанови про форму і текст бюлетенів, доповнивши перелік кандидатів новою позицією - прізвищем Клюєва.