ua en ru

СБУ про масові мінування в Україні: інструмент гібридної війни з боку Росії

СБУ про масові мінування в Україні: інструмент гібридної війни з боку Росії Фото: СБУ відреагувала на масові мінування в Україні (Віталій Носач, РБК-Україна)

Служба безпеки України вважає, що за хвилею повідомлень про мінування об'єктів в регіонах України може стояти Росія. А масові псевдомінування мають на меті створення напруги та панічних настроїв в українському суспільстві.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав речник СБУ Артем Дехтяренко.

"Звертаємо увагу: повідомлення про псевдомінування - поширений інструмент в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України. За таких умов вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало", - наголосив він.

Представник СБУ закликав громадян зберігати спокій, а українські ЗМІ ретельно перевіряти інформацію про мінування, щоб "не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій".

"Служба безпеки України і, зокрема, Антитерористичний центр при СБУ, разом з Національною поліцією в рамках свого функціоналу щоденно відпрацьовують кожне з таких повідомлень" - додав Дехтяренко.