ua en ru

СБУ в Київській області затримала француза, який розшукувався за економічні злочини

СБУ в Київській області затримала француза, який розшукувався за економічні злочини Фото: затримання (ssu.gov.ua)

Іноземець розшукувався за розкрадання у європейських компаній 200 млн євро

У Київській області співробітники Служби безпеки України затримали громадянина Франції, який розшукувався за розкрадання у європейських компаній 200 млн євро. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що в рамках партнерської взаємодії з Національною поліцією і жандармерією Республіки Франція СБУ отримала інформацію про можливе перебування в Україні злочинця, засудженого французьким судом до семи років позбавлення волі за розкрадання у європейських компаній 200 млн євро.

Зазначено, що зловмисник більше п'яти років переховувався від французького правосуддя в європейських країнах.

Так, співробітники Головного управління контррозвідувального захисту економіки СБУ оперативно встановили, що розшукуваний громадянин Франції три дні тому прибув на територію України.

"Правоохоронці також ідентифікували і затримали іншого іноземця, який "подорожував" разом з французьким громадянином. Він виявився одним з учасників організованого угруповання і знаходиться в міжнародному розшуку за скоєні в Європейському Союзі злочину", - йдеться в повідомленні.

altaltalt

Фото: затримані злочинці (ssu.gov.ua)

На даний момент складено протокол затримання.

Матеріали справи передані в органи прокуратури для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та подальшої видачі двох розшукуваних Інтерполом і Європолом осіб в Національну поліцію і жандармерію Республіки Франція.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області прикордонники затримали громадянина Молдови, якого розшукували за пограбування.