ua en ru

СБУ вилучила у судді Вищого господарського суду Швеця сотні тисяч доларів

СБУ вилучила у судді Вищого господарського суду Швеця сотні тисяч доларів Фото: у Швеця вилучили сотні тисяч доларів

Було вилучено майже 300 тисяч доларів та боргових розписок на майже півмільйона доларів

Співробітники Служби безпеки України вилучили у судді Вищого господарського суду Віктора Швеця сотні тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Під час обшуків у робочому кабінеті та за місцем проживання судді правоохоронці вилучили майже триста тисяч доларів, боргові розписки на загальну суму 475 тисяч доларів, коштовності та паспорт громадянина Угорщини, виданий на його ім’я", - сказано в повідомленні.

Так, співробітники СБУ задокументували суддю в одній з київських кав’ярень під час отримання п’яти тисяч доларів хабара.


"Загалом Швець вимагав від підприємця десять тисяч американських доларів за нестворення перешкод у здійсненні комерційної діяльності. Суддя також підозрюється в організації викрадення власного елітного автомобіля для отримання страхової виплати", - зазначається в повідомленні.

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

СБУ вилучила у судді Вищого господарського суду Швеця сотні тисяч доларівФото: у Швеця вилучили 5 тисяч доларів хабаря

СБУ вилучила у судді Вищого господарського суду Швеця сотні тисяч доларівФото: Швеця затримали на отриманні хабаря

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко вручив підозра судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю в заволодінні майном особливо великих розмірах.