ua en ru

СБУ в Херсонській обл. просить закрити справу щодо арешту судна Kanton, - нардеп

СБУ в Херсонській обл. просить закрити справу щодо арешту судна Kanton, - нардеп Фото: Судно "Кантон"

Команда була не в курсі, що судно заходить у води окупованого Криму

Управління Служби безпеки України (СБУ) в Херсонській області просить закрити кримінальне провадження щодо арешту судна "Кантон" і заборони його використання. Про це у своєму Facebook написав народний депутат України з фракції "Народний фронт" Георгій Логвинський.

"Арештоване ГПУ судно "Кантон", арешт якого підтверджений Печерським судом Києва та Апеляційним судом Києва, на думку СБУ в Херсонській області варто відпустити, а команду - "зрозуміти і пробачити". На їхню думку, команда була не в курсі, що судно заходить у води окупованого Криму і взагалі, що Крим окупована територія, а заходження в ці води - порушення українського та міжнародного права... За даним фактом відкрито кримінальне провадження відносно СБУ в Херсонській області, що вже підтверджено Прокуратурою Криму, і зараз чекаю відповіді на свою заяву від ГПУ", - написав він.

Считаю действия херсонских СБУшников – государственной изменой и подал заявление об открытии уголовного производства по ...

Posted by Георгий Логвинский on 8 червня 2015 р.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва у вівторок, 24 березня, задовольнив клопотання слідчого про арешт судна Kanton і заборону його використання.