ua en ru

СБУ допускає спроби дестабілізувати ситуацію 20 лютого

СБУ допускає спроби дестабілізувати ситуацію 20 лютого Фото: глава СБУ Василь Грицак

На даний момент у СБУ немає даних про те, що є велика загроза стабільності

Служба безпеки України (СБУ) допускає спроби дестабілізувати ситуацію на 20 лютого (друга річниця Майдану). Про це заявив голова СБУ Василь Грицак в інтерв'ю "5 каналу".

"Так, дійсно це друга річниця Майдану, Революції Гідності. Дехто, я переконаний у тому, буде робити дійсно спроби для того, щоб дестабілізувати ситуацію всередині держави. На це ще накладається політична криза, пов'язана зі звітом уряду 16 лютого поточного року. Але на цей час у нас немає даних про те, що є велика загроза стабільності всередині держави. Так, є люди, які намагаються це зробити. Так, є люди, які діють в інтересах, на жаль, не української нації, не української держави. Ми фіксуємо роботу російських спецслужб, я не хочу звинувачувати огульно кого-небудь, але повірте, що ми відстежуємо ці контакти", - сказав Грицак.

Нагадаємо, бойовики так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) активно поширюють чутки про "швидкий наступ російських військ" серед населення в ряді населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення на Донбасі.