ua en ru

Тимчук: серед бойовиків поширюються чутки про "швидкий наступ російських військ"

Тимчук: серед бойовиків поширюються чутки про "швидкий наступ російських військ" Фото: Дмитро Тимчук

Бойовики роблять дії, які можуть свідчити про підготовку наступу або її імітації

Бойовики так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР) активно поширюють чутки про "швидкий наступ російських військ" серед населення в ряді населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення. Про це у Facebook повідомив лідер групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"Серед бойовиків ДНР і ЛНР, а також серед населення в ряді населених пунктів, розташованих поблизу лінії зіткнення (Горлівка, Дебальцеве, Донецьк, Докучаєвськ та ін.) активно поширюються чутки про "швидкий наступ" російсько-терористичних військ. В чутках, що поширюються в середовищі бойовиків, дата передбачуваного настання визначається як "20 числа лютого". Разом з тим, формат масованого поширення чуток (одночасно безліч "активістів" поширюють однакові "меседжі" в місцях скупчення людей - магазинах, на зупинках громадського транспорту і т. д.) і той факт, що відразу в багатьох населених пунктах мусується одні і ті ж посили, може свідчити про спланованої інформаційної операції", - йдеться в повідомленні.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».На фоне усиления обстрелов со стороны боевиков, российско-тер...

Опубликовано Дмитрием Тымчуком 18 февраля 2016 г.

Крім того, повідомляється, що російсько-терористичні війська на Донбасі робляють дії, які можуть свідчити про підготовку наступу (або ж імітації) на ряді ділянок. Так, помітно посилене проведення розвідувальних заходів з використанням БПЛА, ДРГ, радіотехнічної розвідки; відзначається зосередження сил і засобів бойовиків відразу на декількох ділянках і напрямках в зоні АТО; до зосередженим поблизу переднього краю тактичних груп терористів посилено перекидаються боєприпаси.

Нагадаємо, бойовики протягом минулої доби продовжували обстрілювати позиції сил АТО з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.