ua en ru

СБУ перевірятиме підозрілі угоди про купівлю землі, - Милованов

СБУ перевірятиме підозрілі угоди про купівлю землі, - Милованов Фото: Тимофій Милованов (facebook.com NationalBankOfUkraine)

Після цього угоди можуть бути скасовані

Міністр розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що Служба безпеки України (СБУ) та розвідка перевірятимуть підозрілі угоди про купівлю землі сільськогосподарського призначення. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Радіо Свобода".

Таку заяву він зробив у відповідь на припущення, що жителі непідконтрольних українській владі територій з українськими паспортами зможуть купувати землю "в інтересах Росії, за гроші Росії".

"Для цього є СБУ. Для цього є Служба зовнішньої розвідки. Ця інформація є. Вона під грифом, і, дійсно, ми ці угоди будемо скасовувати", - сказав Милованов.

Міністр наголосив, що до 2017 року російська компанія через посередників контролювала 200 тисяч гектарів.

Раніше спікер Верховної ради Дмитро Разумков очікує, що на референдумі українці підтримають відкриття ринку землі для іноземців.

Раніше РБК-Україна писало, що законопроект про ринок землі матиме нові показники обсягу для продажу в одні руки. За словами голови ВР, головні застереження, пов'язані з законопроектом - це питання національної безпеки і продаж землі іноземцям.