ua en ru

Збірна України завершила відбірковий цикл Євро-2020 без поразок

Збірна України завершила відбірковий цикл Євро-2020 без поразок Фото: гравці збірної України (ffu.ua)

Команда Шевченка вирвала нічию з командою Сербії

Збірна України зіграла внічию на виїзді проти Сербії в заключному матчі кваліфікації Євро-2020. Поєдинок у Белграді на стадіоні "Райко Мітіч" завершився з рахунком 2:2.

Серби вийшли вперед вже на 9 хвилині матчу. Душан Тадич реалізував пенальті, призначений за потрапляння м'яча в руку Миколі Матвієнка. "Синьо-жовті" на 33 хвилині відігралися завдяки Роману Яремчуку, який головою замкнув подачу Віктора Циганкова.

У другому таймі серби знову вийшли вперед. Результативним ударом відзначився Олександр Мітровіч. У компенсований час Україна уникла поразки, зрівнявши рахунок після удару Артема Бесєдіна.

Таким чином, команда Андрія Шевченка завершила відбір без жодної поразки (це перший подібний випадок в історії національної команди). "Синьо-жовті" лише двічі втратили очки. Всього у 2019 році збірна України провела десять матчів (вісім - офіційних і два - товариських), здобувши сім перемог.

Португалія 0-0 Україна
Люксембург 1-2 Україна
Україна 5-0 Сербія
Україна 1-0 Люксембург
Литва 0-3 Україна
Україна 2-2 Нігерія
Україна 2-0 Литва
Україна 2-1 Португалія
Україна 1-0 Естонія
Сербія 2-2 Україна

Українська збірна ще в жовтні гарантувала собі достроковий вихід на Євро-2020 після того, як на своєму полі обіграла збірну Португалії (2:1). Однак гра з сербами важлива в контексті підсумкового розміщення української команди перед жеребкуванням.