ua en ru

Збірна України завдяки перемозі над Португалією вийшла на Євро-2020

Збірна України завдяки перемозі над Португалією вийшла на Євро-2020 Фото: Україна - Португалія (ffu.ua)

Команда Андрія Шевченка гарантувала собі перше місце у групі

Збірна України у Києві на НСК "Олімпійський" обіграла команду Португалії у рамках відбіркового матчу Євро-2020 з рахунком 2:1. Завдяки цій перемозі команда Андрія Шевченка за тур до кінця кваліфікації гарантувала собі вихід на чемпіонат Європи з першого місця.

Рахунок на 6 хвилині поєдинку відкрив форвард "синьо-жовтих" Роман Яремчук. Подвоїв перевагу України на 27 хвилині півзахисник Андрій Ярмоленко після ідеальної передачі Віталія Миколенко.

Португалія відіграла один м'яч у другому таймі після точного удару Роналду з пенальті за спірний момент - гру рукою Тараса Степаненка, а самого півзахисника видалили з поля. Але навіть граючи в меншості проти чинного чемпіона турніру команда Андрія Шевченка втримала переможний рахунок.

Таким чином, вперше в історії українці вийшли на чемпіонат Європи напряму. Раніше Україна грала на Євро двічі - у 2012 як господарка турніру, а у 2016 році команда потрапила на турнір через плей-офф.

Україна - Португалія 2:1 Як думаєте з яким рахунком закінчиться цей матч? #мизбірна#українапортугалія @ НСК Олимпийский, Киев

Опубліковано Ukrainian Association of Football Понеділок, 14 жовтня 2019 р.

Наступний матч Україна зіграє на виїзді із Сербією 17 листопада, який вже не матиме турнірного значення.

Раніше дострокові путівки на турнір завоювали Бельгія, Італія, Росія і Польща.