ua en ru

Збірна України повинна ставити перед собою максимальні завдання, - Фоменко

Збірна України повинна ставити перед собою максимальні завдання, - Фоменко Фото: Михайло Фоменко

Наставник українців незабаром відсіє зайвих із заявки

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко прокоментував перемогу його підопічних у товариській грі проти Румунії. Про це пише сайт ФФУ.

"Ми аналізуємо готовність гравців не тільки по цьому матчу. У нас вже достатньо інформації. Думаю, що завтра ми вже практично сформуємо заявку, але офіційне оголошення відбудеться 1 червня. Це — суто професійні моменти. Ми за цими гравцями спостерігаємо вже давно. Сьогоднішня гра показала, що ми не даремно звернули увагу на це тріо. Вони однозначно посилюють конкуренцію за місце в складі. Якщо б вони нас не цікавили, ми б їх не запрошували. А коли саме відправляти запрошення — це питання другорядне", - сказав Фоменко.

"Шанси є завжди, навіть коли їх немає. У цій грі використовували максимальна кількість замін, щоб отримати додаткову цінну інформацію. Завтра тренерський штаб збереться і визначить гравців, які братимуть участь у фінальному турнірі. Збірна України завжди відштовхувалися від суперника, незважаючи на його сильні і слабкі сторони. Так було і сьогодні. Але найголовнішим для нас було отримати відповіді на ті питання, які нас цікавили. Думаю, що ми їх отримали. Як клуб, так і збірна завжди повинна ставити перед собою максимальні завдання, грати на результат. Як вболівальники кажуть, гра забувається, а результат залишається. Який же сенс грати з учасником фінального турніру Євро і не прагнути здобути перемогу?.. Для чого грати демонструвати красивий футбол, який не принесе результат. Тому ми завжди ставили досягнення результату в главу кута. Із заявкою на Євро практично визначилися". - додав тренер.

Нагадаємо, наступну гру збірна України проведе 3 червня в Італії проти Албанії.