ua en ru

Збірна Канади з біатлону буде бойкотувати змагання в Росії

Збірна Канади з біатлону буде бойкотувати змагання в Росії Фото: канадська збірна з біатлону (facebook.com/BiathlonCanada)

Канадці звернулися з листом до президента IBU

Біатлонна збірна Канади вирішила бойкотувати етап Кубка світу в російської Тюмені. Про це канадці написали в листі на ім'я президента Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) Андерс Бессеберга, повідомляє норвезька телевізійна компанія NRK.

Рішення було ухвалено після того, як IBU не став серйозно карати Росію за численні порушення антидопінгових правил, які виявив Міжнародний олімпійський комітет (МОК).

Як стверджує норвезький телеканал, IBU ознайомився з листом канадської федерації перед засіданням ради організації в Хохфільцені, яке відбулося 10 грудня. За підсумками засідання IBU зберіг за Тюменню право проведення етапу Кубка світу 2017/18, який повинен пройти з 22 по 25 березня 2018 року.

Нагадаємо, також за підсумками засідання виконавчої ради IBU було ухвалено рішення обмежити права Союзу біатлоністів Росії (СБР). Статус російської організації понижений до тимчасового членства.

Це означає, що СБР не має права брати участь в конгресах, голосувати і висувати своїх членів на посади. При цьому, російські спортсмени зберігають право брати участь в міжнародних змаганнях під егідою організації.