ua en ru

Росію позбавили повноправного членства у Міжнародному союзі біатлоністів

Росію позбавили повноправного членства у Міжнародному союзі біатлоністів Фото: біатлоністи (instagram.com/russianbiathlon)

Статус Союзу біатлоністів РФ понижений до тимчасового

Міжнародний союз біатлоністів (IBU) за підсумками засідання виконавчої ради ухвалив рішення обмежити права Союзу біатлоністів Росії (СБР) на тлі розслідування про допінг. Відповідний прес-реліз опублікований на сайті IBU.

Статус російської організації понижений до тимчасового членства. Це означає, що СБР не має права брати участь в конгресах, голосувати і висувати своїх членів на посади. При цьому, російські спортсмени зберігають право брати участь в міжнародних змаганнях під егідою організації.

Зазначається, що таким чином IBU відреагував на рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) від 5 грудня призупинити членство Олімпійського комітету Росії (ОКР).

Крім того, виконком також постановив сформувати робочу групу, яка буде займатися зовнішньою експертизою допінг-проб російських спортсменів.

Питання відновлення повного членства СБР буде розглянуто не раніше кінця сезону 2017/18 і при дотриманні низки умов.

Фактори, які можуть повернути повноцінне членство:

- МОК зніме дискваліфікацію з ОКР.

- Не буде повідомлятися про порушення антидопінгових правил російськими біатлоністами, починаючи з січня 2017 року.

- СБР буде повністю співпрацювати і надавати підтримку будь-яких розслідувань щодо проблем з допінг-пробами, які згадуються в показаннях Григорія Родченкова.

Тимчасове членство Росії може бути продовжено, якщо виконавча рада вважатиме, що вищевказані умови не були виконані.

Нагадаємо, у збірної Росії починаючи з 1994 року відібрали найбільшу кількість олімпійських медалей.