ua en ru

Зближення Туреччини з Росією не зашкодить НАТО, - Штайнмаєр

Зближення Туреччини з Росією не зашкодить НАТО, - Штайнмаєр Фото: Штайнмаєр не бачить загрози в зближенні Росії і Туреччини

Росія не запропонує Туреччині партнерство в сфері безпеки, яка стане альтернативою НАТО

Зближення Туреччини з Російською Федерацією не потрібно сприймати як загрозу для НАТО. Про це в інтерв'ю німецькому виданню Bild заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає DW.

Так Штайнмаєр прокоментував запланований візит президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана в Росію.


За словами глави МЗС Німеччини, те, що Анкара і Москва пішла на зближення після того, як Туреччина збила російський військовий літак в 2015 році, це хороший знак.

"У той же час я не вірю, що відносини між двома країнами (Туреччиною та РФ, - ред.) стануть настільки тісними, що Росія зможе запропонувати Туреччині партнерство в сфері безпеки, яка стане альтернативою НАТО", - зазначив при цьому Штайнмаєр.

Він додав, що позиція Німеччини до затримання вчителів, суддів і журналістів у Туреччині залишається незмінною. Однак не варто забувати, що ті, хто здійснював військовий переворот, "діяли з особливою жорстокістю проти цивільних осіб, проти парламенту".

Штайнмаєр відправив у Туреччину статс-секретаря МЗС Німеччини Маркуса Едерера для ряду зустрічей, в ході яких він повинен буде запевнити турецьку сторону в солідарності з боку ФРН, і також нагадати про необхідність дотримуватися принципів верховенства права.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Туреччина пішла на зближення з РФ для захисту своєї політики від західного впливу.