ua en ru

Зближення з есмінцем США в Середземному морі почав російський корабель, - Пентагон

Зближення з есмінцем США в Середземному морі почав російський корабель, - Пентагон Фото: Пентагон звинуватив російський корабель в небезпечному зближенні з кораблями США

В американському оборонному відомстві заявили, що російське сторожове судно виконувало "небезпечні і непрофесійні" маневри поблизу американських кораблів

Російський сторожовий корабель "Ярослав Мудрий", у небезпечному зближенні з яким Міноборони РФ у вівторок звинуватило есмінець "Грейвлі" ВМС США, сам виконував небезпечні маневри. Про це заявили в Пентагоні, передає Reuters.

Як повідомило джерело агентства в оборонному відомстві США, російський сторожовий корабель виконував "небезпечні і непрофесійні" маневри поблизу двох американських кораблів.


Співрозмовник агентства розповів, що "Ярослав Мудрий" підійшов на відстань близько 300 метрів до есмінця "Грейвлі" і на 5 морських миль до авіаносця USS Harry Truman.

Інцидент стався в східній частині Середземного моря 17 червня.

Нагадаємо, Міністерство оборони РФ заявило про небезпечне зближення американського есмінця Gravely з російським сторожовим кораблем "Ярослав Мудрий" у Середземному морі.