ua en ru

РБ ООН ухвалила резолюцію про запобігання передання зброї терористам

РБ ООН ухвалила резолюцію про запобігання передання зброї терористам Фото: ООН (flickr.com/un_photo)

Делегація України закликала до посилення експортного і прикордонного контролю

Рада безпеки ООН ухвалила у середу, 2 серпня, резолюцію № 2370 (2017) щодо запобігання отриманню зброї терористами. Про це повідомила прес-служба постійного представництва України при ООН.

Метою цієї резолюції є подальше підвищення ефективності заходів контролю за озброєннями, здійсненими на національному, регіональному та міжнародному рівнях з метою припинення незаконного використання стрілецької зброї та легких озброєнь, а також компонентів для виробництва саморобних вибухових пристроїв.

У своїй заяві делегація України закликала до посилення експортного і прикордонного контролю, зокрема правил передання зброї, військової техніки чи чутливих матеріалів, а також до зміцнення співробітництва правоохоронних та розвідувальних органів держав.

Окремо було привернуто увагу міжнародної спільноти до продовження порушень міжнародного права Російською Федерацією, яка постачає наокуповану територію на сході України численні види зброї, що використовуються для проведення терористичних атак, в т.ч. для збиття малайзійського рейсу МН17.

Українська делегація наголосила на необхідності посилення зобов’язань, підтверджених у прийнятій резолюції, щодо припинення підтримки терористів, а також на важливості притягнення до відповідальності тих, хто постачає зброю, фінансує або надає будь-яку іншу підтримку терористам.

Нагадаємо, потік усіх видів зброї з Росії на окуповані території на сході України не припиняється.