ua en ru

Україна заявила в РБ ООН про безперервні поставки Росією зброї на Донбас

Україна заявила в РБ ООН про безперервні поставки Росією зброї на Донбас Фото: Радбез ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Українська делегація в ООН звернула увагу, що російську зброю було використано для багатьох терористичних атак, в тому числі проти малайзійського боїнга MH17

Потік усіх видів зброї з Росії на окуповані території на сході України не припиняється. Про це йдеться в тексті заяви української делегації в Радбезі ООН.

"Міжнародний режим, спрямований на заборону поставок зброї терористам, стикається з проблемою, коли держави, які мають його дотримуватися, порушують свої міжнародні зобов'язання і обіцянки", - йдеться в заяві.

Українська делегація вважає поставки Росією зброї бойовикам на Донбасі одним з найважливіших прикладів таких дій в наш час.

"Понад 400 бойових танків, 840 бронетранспортерів, 200 багаторазових ракетних комплексів, 730 артилерійських систем і 400 одиниць ППО були надані терористичним організаціям", - йдеться в заяві.

Наголошується, що цю зброю було використано для багатьох терористичних атак, в тому числі, знищення рейсу MH17 малайзійських авіаліній над Донбасом.

"Як терористичні організації в Україні отримували зброю, кількість якої часто перевершує запаси озброєнь багатьох держав на європейському континенті? Або чому у терористів не завнршується пальне і боєприпаси?", - поставила риторичне запитання українська делегація в ООН.

Нагадаємо, спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік заявив, що підгрупа з безпеки тристоронньої контактної групи просунулася в обговоренні нових зон для відведення озброєнь на Донбасі.