ua en ru

На сайті НАБ відсутній повний текст підозри Онищенку, - журналіст

На сайті НАБ відсутній повний текст підозри Онищенку, - журналіст

Повний текст підозри, пред'явленої Олександру Онищенку, відсутній на сайті Національного антикорупційного бюро (НАБ). Про це пише журналіст Віталій Чепіжко в своїй статті "Справа Онищенка: фальсифікація слідства".

"Вичавки з нього представлені у вигляді схем, одна з яких ілюструє "проведення спільної діяльності, здійснюваної ПАТ "Укргазвидобування" і Олександром Онищенком", - пише журналіст.


"На даному етапі все законно? Цілком. Інакше Онищенка не підпустили б до майна, що знаходиться в руках "Укргазвидобування". Для непосвячених пояснимо схему: підприємство "Укргазвидобування" володіє низкою свердловин. Чи газоносні вони – питання окреме, і той, хто націлений на розробку зазначених родовищ, звичайно, ризикує: вкладені в оренду свердловин гроші можуть і не окупиться. І все ж приватний бізнес цікавиться подібними проектами, як зацікавився ним і Онищенко. Отже, бізнесмен сплатив ренту, добув газ (50% якого відійшли державі), а інший "товар" залишив собі, оскільки саме такими були умови угоди. Запитаємо ще раз: держава заперечувала проти такого співробітництва й такого взаємовигідного – використання його ресурсів? Жодним чином. А якщо б заперечувала, то не підпустила б Онищенка до свердловин", - пише автор.