ua en ru

Сайт управління поліції Іспанії піддався хакерській атаці

Сайт національного управління поліції Іспанії піддався атаці хакерів, передає РБК з посиланням на Reuters. Повідомляється, що протягом години робота сайту була повністю блокована після того як зловмисники проникли в систему. За попередньою версією, злом здійснила група хакерів під назвою Anonymous.
Напередодні іспанська поліція повідомила про арешт трьох осіб, що входять до Anonymous. Як заявили представники поліції, всі троє підозрюються в причетності до хакерських атак по всьому світу. Підозрюваним від 30 до 32 років. Співробітники правопорядку уточнили, що група хакерів через сервіс Twitter попередила, що може провести відповідний напад. Загрози надійшли на адресу уряду Іспанії.
Anonymous підозрюється в атаках на іспанські банки, держустанови Єгипту, Лівії, Ірану і корпорації Sony.
Група активно підтримала Wikileaks, коли стосовно ресурсу почалися судові та інші переслідування. Активісти Anonymous "обвалили" офіційні сайти Visa і MasterCard, які заблокували рахунки, через які на адресу Wikileaks надходили кошти. Anonymous також ускладнили функціонування сайту шведської прокуратури, яка ініціювала переслідування власника Wikileaks Джуліана Ассанжа. Постраждали також сервіс PayPal, фінансовий сервіс швейцарської поштової служби Postfinance і банк Swiss Post Office Bank, які заморозили рахунки засновника ресурсу.