ua en ru

Сайдик сподівається, що учасники нормандського формату підтримають "хлібне перемир'я" на Донбасі

Сайдик сподівається, що учасники нормандського формату підтримають "хлібне перемир'я" на Донбасі Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

Учасники контактної групи підтвердили своє прагнення до збереження "хлібного перемир'я"

Спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі Мартін Сайдик сподівається, що учасники нормандського формату в рамках зустрічі в Гамбурзі (Німеччина) підтримають "хлібне перемир'я" на Донбасі. Про це він заявив після закінчення засідання контактної групи в Мінську, повідомляє "Белта".

За словами Сайдика, учасники контактної групи підтвердили своє прагнення до збереження "хлібного перемир'я", завдяки якому кількість обстрілів на Донбасі знизилася.

"Це перемир'я продовжує бути основним очікуванням цивільного населення в зоні конфлікту. У цьому зв'язку сторони підтверджують свою прихильність до продовження перемир'я, яке необхідно для життєзабезпечення населення, у тому числі в період проведення польових робіт", - сказав він, висловивши сподівання, що лідери нормандського формату підтримають це рішення в ході майбутніх переговорів в Гамбурзі (Німеччина).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Російської Федерації Володимир Путін обговорять ситуацію в Україні в рамках саміту G20, який буде проходити в Гамбурзі (Німеччина), 8 липня 2017 року. Україна не входить в число країн, запрошених на саміт, тому президента України Петра Порошенка там не буде.